Jeden ze statečných - film

Leden 2016 - VSV video Zdeněk Zbořil uvádí premiéru nového vyškovského filmu Jeden ze statečných, na jehož vzniku se podíleli také někteří členové Divadla Haná.

Film o nerozvážném rozhodnutí dvou mladých chlapců, které vede k velké tragédii. Nakonec vše musejí vyřešit ti, kteří nám denně pomáhají v našem běžném životě. Ryze vyškovský film - od autora, přes režiséra a herce po všechny členy štábu a prostředí, kde se odehrává.

Námět, scénář, kamera: Zdeněk Zbořil

Režie: Alexandr Novák

Hrají v hlavních rolích:

Tatínek: Zbyněk Petr,

Maminka: Kateřina Schönová,

Jirka: Jeremiáš Hudec,

Honza: Tomáš Elgner,

Myslivec: František Vlach,

Starosta: Alois Kummer,

Honzova maminka: Jitka Zbořilová, 

 

Pes Berry: Blueberry z Angeliky, Fenka Malého münsterlandského ohaře

Jednotka sboru dobrovolných hasičů Vyškov

 

Dále hrají:

Emička Schönová, Vojtíšek Novák, Amálka Nováková, Vlastimil Dostál, Eva Šťastná, Vratislav Šťastný, Miloš Zbořil, Jan Zbořil


Délka filmu: 30 minut

Premiéra: 24. ledna 2016 v 15:00 v kině Sokolský dům Vyškov.
Součástí premiérového představaní bude i malé filmové překvapení.

Vstupné dobrovolné.

Stránka filmu na Facebooku

 

Upoutávka - trailer k filmu - PŘEHRÁT

O filmu:

Nápad na vznik nového filmu se zrodil v hlavě Zdeňka Zbořila (VSV - Video Studio Vyškov) a na jeho přípavě pracoval více než rok. V roce 2015 byla domluvena spolupráce s Alexandrem Novákem, dohodnuto obsazení a vše připraveno k natáčení.

To proběhlo v necelých dvou intenzivních víkedech na přelomu září a října 2015. Čtyři z hlavních protagonistů jsou členové vyškovského Divadla Haná, dva dětští hrdinové vybraní na základě konkurzu z vyškovské základní školy Tyršova. Nejmenší dětští herci jsou děti samotných účastníků projektu. Dále účinkují členové sboru dobrovolných hasičů Vyškov a další.

Samotné natáčení probíhalo v lokalitách Vyškova a okolí - v přírodě nedaleko vyškovského parku, v ulici Jungmanova, v lesích u Křenovic a Nížkovic, scény ve štole potom ve venkovním areálu Hotelu Allvet.

Fotografie z natáčení zde.  


Tyto stránky využívají soubory cookie.